De voorbereidingen zijn in volle gang, de taart is besteld (bij http://www.taartenmetelan.nl), de uitnodigingen zijn verstuurd en de meeste boodschappen heb ik ook al in huis. Zondag vieren we de tweede verjaardag van mijn dreumes Elin die dan een heuse peuter geworden is.

Een tweede verjaardag vraagt, zoals elke verjaardag, om een feestjurk. Ik heb avonden op het internet rondgespeurd naar patronen van jurken. Maar uiteindelijk is het een jurk geworden die ik al langer op het oog had maar nog steeds niet gemaakt, Modkid Kyoko. Het is eigenlijk een hele simpele jurk. Niks geen roezels en strikken. Maar toch vind ik het echt een feestjurk. Elin heeft hem al gezien en vond hem ‘heel heel mooi’.Afbeelding

Voor beginners is dit ook een fijn patroon om te maken. Het is een simpel patroon, recht toe recht aan naaien en afwerken met biaisband. Alleen het inzetten van de mouwen kan lastig zijn, maar goed, omdat de rest niet zo moeilijk is, moet dat kunnen. Ik heb op naailes geleerd om eerst de schoudernaden en de zijnaden dicht te stikken, de mouw ook dicht te stikken en dan pas de mouw in te zetten. Een tijdje terug leerde ik een andere manier, sindsdien is het inzetten van mouwen zo veel gemakkerlijker! Je stikt de schoudernaad, de zijnaad laat je open. Ook de mouw laat je nog open. Dan zet je de mouw in, terwijl deze nog open is. Als de mouw ingezet is kun je de mouwnaad en de zijnaad in een keer dicht naaien. Zo veel makkelijker! Volgens mij stond het in de werkbeschrijving van deze jurk ook op deze manier.

Ik vind de combinatie van stoffen zelf heel geslaagd! Nu ben ik nog op zoek naar een rood met witte stippen maillot voor eronder, maar die kan ik niet vinden in de juiste maat. Dan maar gewoon een rode zonder de stippen.

Van restjes van de stof maakte ik een vlaggenlijn. Vorig jaar heb ik een vlaggenlijn gehaakt voor Elins verjaardag. Die wil ik weer ophangen, maar dan moet ik nog even de 1 in een 2 veranderen.Afbeelding

Deze foto is dus al van een jaar geleden! Wat gaat het snel…

Advertenties